הכנה לראיון עבודה

10215169_xxlמספר חודשים לאחר השחרור שלהם מהצבא, לא מעט צעירים עומדים לפני ראיון העבודה הראשון שלהם, שעשוי להשפיע על העתיד שלהם למשך חודשים או שנים. ההתרגשות, כמובן, בשיאה, וכך גם החששות לקראת הרגע המלחיץ הזה.

הרצון הוא להרשים את הצד השני, תוך הבלטה של כל התרומה שהמועמד הצעיר יכול להציע עבור המשרה האמורה. הכנה נכונה לקראת הראיון היא צעד מרכזי בדרך לראיון המוצלח ביותר. איך תעשו את זה נכון?

ערכו מחקר מקדים

לכל ראיון עבודה צריך להתכונן. מהרגע שבו החברה המגייסת יוצרת קשר ראשוני עם החייל המשוחרר, מספקת לו (לרוב) בפרטים כלליים על המשרה ועל החברה ומזמנת אותו לראיון, הוא צריך להתחיל להיערך לקראתו. כל מועמד שמגיע עם ידע לגבי החברה יוצר באופן אוטומטי רושם חיובי ונראה רציני יותר. הוא יודע לרוב כיצד לשאול את השאלות הנכונות שמצביעות על השקעה של החייל ועל כך שהוא מבצע כל משימה, כולל הכנה לראיון, במלוא הרצינות. בנוסף, מחקר שכזה יאפשר לכם להבין עד כמה המשרה יכולה להיות כדאית, או אפילו מתאימה עבורכם.

הגיעו בזמן

זוכרים את תקופת הצבא בה זמן היה קודש? בה על כל איחור נענשתם? נכון, איחור לראיון עבודה לא יכלול בתוכו "עונש" – למעט העובדה שהוא מקטין מאד את הסיכויים להתקבל לעבודה, או אפילו להיכנס לראיון. מועמד שמאחר לראיון, אפילו בכמה דקות, עלול להיתפס אוטומטית כלא רציני, או אפילו להישלל. יש מעסיקים שאפילו מחליטים ברגע זה שאינם רוצים אותו לעבודה, כך שהראיון הופך להליך פורמלי בלבד.

איך ניתן למנוע מצבים מהסוג הזה? פשוט מאד: גם באמצעות הכנה. אל תחכו לרגע האחרון, אלא בדקו מראש כיצד בדיוק מגיעים לראיון. אם אתם מגיעים באמצעות תחבורה הציבורית, בחנו את הקווים הספציפיים שאתם צריכים לעלות עליהם, את לוח הזמנים ועוד. כאשר מגיעים ברכב, המלצה מועילה היא לבחון מראש את מסלול הנסיעה (אפשר לעשות זאת באמצעות WAZE), אפשרויות החנייה בקרבת מקום הראיון ועוד.

בכל מקרה ומקרה, מומלץ לקחת טווח ביטחון, שימנע מצבים בהם עיכובים שונים שאפשריים בהחלט – איחור של קו אוטובוס, פקקים בכבישים, קשיים במציאת חנייה – יביאו לאותו איחור לראיון. כמובן שאם רצה הגורל וכן מאחרים, אפילו מסיבה שלא תלויה בכם, חשוב להתקשר למקום הראיון ולהודיע על האיחור והסיבות לו – רצוי שיידוע האנשים שמחכים לכם תיעשה מוקדם ככל האפשר.

מן העבר השני של המשוואה, מומלץ גם שלא להקדים יותר מדי לפני הראיון. מעסיקים שרואים מועמד שמתייצב במשרד שלהם חצי שעה לפני הראיון עלולים לסבור גם כן שהוא לא דייקן, או אפילו לא ממלא אחר הוראות. התזמון הטוב ביותר הוא להגיע לראיון "על הדקה", או לכל היותר מספר דקות קודם לכן.

לבוש ומראה חיצוני

שוב אנחנו מחזירים אתכם לתקופת הצבא, ולאותם מסדרים שנערכו מדי יום או שבוע (תלוי באופי היחידה ובקשיחות הרס'ר) במטרה לבחון את ההופעה של החיילים: עבור בנים, למשל, צורך חובה היה להתגלח. אנחנו לא טוענים שנדרש להתכונן לראיון עבודה כמו למסדר צבאי, אבל שבהחלט חשוב כן להקפיד על הופעה מכובדת ורצינית – וכן, כולל הגילוח.

מומלץ להגיע בבגדים מכובדים, ללא חולצות טישרט, בגדים זרוקים ובטח שלא כפכפים. בנות יכולות להתאפר, ורצוי שיעשו זאת, אם כי מומלץ שלא יפריזו באיפור ויהפכו את המראה שלהן ל"מצועצע" מדי.

בראיון עצמו חשוב להיות נינוחים, רגועים ולענות בצורה מחושבת וישירה על שאלות המראיין. היות והמעסיקים הפוטנציאליים בוחנים גם את שפת הגוף של המועמד, חשוב להקפיד על שפת גוף ראויה – לא לחוצה מדי, למשל. אפשר לעשות סימולציות של ראיון קודם לכן, על מנת לתרגל את האלמנטים האלה.

אולי יעניין אתכם לקרוא גם על:

ראיון עבודה: טיפים מעשיים להצלחה בראיונות

אז מה היה לנו בכתבה:
Picture of המרכז לעבודת החלומות בחו"ל
המרכז לעבודת החלומות בחו"ל

ברוכים הבאים למרכז לעבודת החלומות בחו"ל!
כאן מוצאים לכם את עבודת החלומות מעבר לים.

חברתנו היא סוכנות רבת שנים אשר מפעילה קשרים רציפים עם מאות מעסיקים ברחבי העולם!

אם אתם מחפשים עבודה בחו"ל, אתם צריכים את הידע הניסיון שלנו על מנת לא לבזבז זמן על מעסיקים שאינם שווים את זמנכם!
הצוות שלנו הוא מהטובים ביותר שניתן להציע העובדים שלנו נבחרים בקפידה כדי שאליכם יגיעו אנשי מקצוע איכותים וחייכנים!!