כיצד לכתוב קורות חיים?

11חיילים משוחררים רבים "מבלים" את החודשים הראשונים שלהם לאחר החזרה לאזרחי במציאת עבודה. בין אם המטרה שלכם היא לחסוך כספים לטיול הגדול, ללימודים האקדמיים או לכל מטרה אחרת, ברור דבר אחד: הקבלה שלהם לעבודה בה הם חפצים אינה מובנית מאליה.

ככה זה כשהמעסיקים מתבוננים בעיקר על הניסיון המקצועי של החייל ועל התארים האקדמיים שצבר במהלך חייו. פעמים רבות, לחייל המשוחרר אין אף אחד מאלה.

ועדיין, המציאות מראה כי יש דרך אחת באמצעותה יכול המשוחרר לשפר את נקודת הפתיחה שלו – כתיבה נכונה של מסמך קורות חיים. אז איך בדיוק עושים את זה?

הדברים שחשוב להבליט

במבט ראשון, נקודת הפתיחה של חיילים משוחררים נראית טובה פחות מאשר מחפשי עבודה אחרים כפי שתואר מעלה. החדשות הטובות הן שאפשר בהחלט להעלים את "החיסרון" שבמצבו הנוכחי של החייל, או אפילו להפוך אותו ליתרון. כשחייל משוחרר ניגש להכין מסמך קורות חיים, הוא צריך לחשוב כבר בנקודת ההתחלה מה הוא רוצה להדגיש ביחס אליו. בלא מעט מקרים, זוהי פונקציה של התפקיד שאותו חייל מילא בצבא. אם התפקיד כלל בתוכו ניהול משימות וחיילים, ועל אחת כמה וכמה פיקוד, הוא יכול להבליט זאת במסמך קורות החיים שלו.

כאשר תכונות אלה עומדות בקנה אחד עם הדרישות של התפקיד המוצע, בין אם דרישות גלויות ובין אם לא, גדלים הסיכויים של החייל. כמובן שחשוב שהוא לא ידבר בסיסמאות, אלא יתייחס לכישורים ולתכונות שמתארים אותו ושאפשרו לו לבצע את התפקיד במהלך השנים. רשימת הממליצים נכנסת לתמונה בנקודה הזו בדיוק, כאשר המשוחרר יכול להעביר את פרטי המפקדים שלו בצבא, למשל, כ"מעסיקים" שיכולים לספק עליו חוות דעת.

לא מעט חיילים עוברים בצבא קורסים והכשרות מקצועיות, בין אם קורסים טכנולוגיים, קורסים פיקודיים וכיוצא בזה. בדרך זו הם יכולים להגיע לאזרחי כשלהם כבר ניסיון ראוי בעיסוק בתחום מסוים: קורות החיים צריכים לכן לכלול פירוט של כל הקורסים וההכשרות המקצועיות מתקופת הצבא, עליהם ניתן גם כן לפרט (תכני הקורס, הגורם שהעביר אותו ועוד).

זה לא מקרי שאנחנו שומעים על מתכנתים ביחידת ממר'ם בצבא שהצליחו למצוא עבודה מכניסה ישר עם השחרור שלהם מצה'ל, אפילו ללא לימודים אקדמיים: הניסיון הצבאי שווה הרבה מאד בשוק התעסוקה.

דגשים כלליים לשיפור המסמך

מטרת העל של מסמך קורות חיים היא לציין את כל התכונות, הכישורים והידע שעשויים להפוך את המועמד ללגיטימי לאיוש משרה מסוימת, מה שיאפשר המשך תהליך עם החברה המגייסת – לרוב, ראיון עבודה. ממש כמו בשלל דברים אחרים בחיים, הרושם הראשוני משחק כאן תפקיד מרכזי. החייל צריך להקפיד שהמסמך שהוא מעביר לגורמים שעשויים להיות הבוסים שלו יהיה מסודר, מאוזן וכולל את כל הפריטים הרלוונטיים.

חשוב להדגיש את מה שדורש הבלטה, אך לא להאריך בכתב: מסמך שנראה כאילו הוא "סיפור חיים" של החייל בצבא פשוט לא ייקרא. אפשר לראות פורמטים שונים של מסמכים, שזמינים גם באינטרנט, ופשוט לבחור אחד ולבסס עליו את קורות החיים (עם שינויים תוכניים וקוסמטיים, כמובן).

נקודה חשובה נוספת: עם כל הרצון של לא מעט משוחררים "לירות לכל הכיוונים" ולהפיץ קורות חיים לכל מודעה שנייה בה הם נתקלים (מה שפשוט מאד בעידן האינטרנט), לא בטוח שזה מומלץ. טרם הגשת המועמדות צריך לחשוב האם המשרה הספציפית תואמת את כישורי החייל, והאם הוא יכול להצליח בה. המלצה מועילה אחרת היא להכין מספר נוסחים של קורות חיים, בהתאם לתפקידים שמחפשים, ופשוט לשלוח את הנוסח הרלוונטי ביותר לסוג מסוים של עבודה.

אז מה היה לנו בכתבה:
Picture of המרכז לעבודת החלומות בחו"ל
המרכז לעבודת החלומות בחו"ל

ברוכים הבאים למרכז לעבודת החלומות בחו"ל!
כאן מוצאים לכם את עבודת החלומות מעבר לים.

חברתנו היא סוכנות רבת שנים אשר מפעילה קשרים רציפים עם מאות מעסיקים ברחבי העולם!

אם אתם מחפשים עבודה בחו"ל, אתם צריכים את הידע הניסיון שלנו על מנת לא לבזבז זמן על מעסיקים שאינם שווים את זמנכם!
הצוות שלנו הוא מהטובים ביותר שניתן להציע העובדים שלנו נבחרים בקפידה כדי שאליכם יגיעו אנשי מקצוע איכותים וחייכנים!!