זכויות ללוחמים משוחררים

soldier3על פי ההגדרה הפשוטה, "לוחם" הוא אדם שמשתתף במאמץ המוגדר כמלחמתי ומפעיל כוח כנגד אויב. במשמעות הנוכחית הישראלית, לוחם הוא חייל אשר משרת בתפקיד קרבי ביחידה מובחרת, במטרה להיות ערוך לפעול ברגעי האמת.

השירות של הלוחמים הוא עמוס יותר, אינטנסיבי יותר ומצריך הכשרה ארוכה. לכן, ברור מדוע המשכורת החודשית שהם מקבלים גבוהה מתומכי לחימה (ובטח ובטח גם מחיילים המוגדרים כ"ג'ובניקים"), ומדוע הם מקבלים זכויות נוספות: למשל, האפשרות ליסוע בחינם בתחבורה הציבורית גם ללא מדים.

אבל מה קורה אחרי השחרור? האם גם אז הלוחמים נהנים מזכויות משופרות? כפי שתראו מיד, התשובה לכך היא בהחלט חיובית.

מענק השחרור

ההבדל הראשוני בין לוחמים לבין תומכי לחימה וחיילים המוגדרים כ"אחרים" (ג'ובניקים) הוא בגובה מענק השחרור – אותו סכום כסף המועבר לחשבון הבנק של החייל המשוחרר תוך 20 עד 60 יום מרגע השחרור שלהם, סכום בו הם יכולים להשתמש לכל מטרה. מהבחינה הזו, לוחמים ולוחמות נהנים מסכומים גבוהים בעשרות אחוזים ביחס לחיילים אחרים.

גובה המענק שמקבלים הלוחמים והלוחמות הוא פונקציה של שני משתנים: סוג השירות הצבאי (לוחמים/ות) ומשכו. לוחמות (ולעיתים גם לוחמים) ששירתו 24 חודשים זכאים למענק אישי בגובה של 11,634 ש"ח, נכון לנקודת הזמן הנוכחית. לעומת זאת, תומכי לחימה ו"אחרים" מקבלים סכומים נמוכים פי כמה (10,102 ש"ח ו-8,205 ש"ח, בהתאמה). במקרה של לוחמים שמשרתים 36 חודשים, הפערים משמעותיים עוד יותר: 17,793 ש"ח ללוחמים, לעומת סכום של 15,239 ש"ח שמקבלים תומכי לחימה ו-12,307 ש"ח שמקבלים חיילים אחרים.

הפיקדון האישי

הפערים הכספיים נותנים את אותותיהם גם בכל הנוגע לפיקדון האישי: זהו סכום כסף אותו יכול לנצל החייל המושחרר למטרות מוגדרות בחמש השנים שלאחר קבלתו (לימודים, לימודי נהיגה, הכשרה מקצועית, רכישת דירה, הקמת עסק עצמאי או נישואין), או לכל מטרה אחרת החל מחמש שנים ועד לשבע שנים.

גם במקרה הזה, גובה הפיקדון תלוי בסוג השירות ובמשכו. נכון לתחילת שנת 2016,  מקבלים לוחמים או לוחמות ששירתו 24 חודשים פיקדון בגובה של 18,638 ש"ח, כאשר תומכי לחימה מקבלים 16,168 ש"ח ו"אחרים" 13,154 ש"ח. במקרה של שירות בן 36 חודשים, גובה הפיקדון בקרב לוחמים 28,500 ש"ח, בעוד שתומכי לחימה (24,390 ש"ח) ואחרים (19,731 ש"ח) מקבלים סכומים צנועים יותר.

זכויות חשובות אחרות

ההטבות שמקבלים הלוחמים והלוחמות נותנים את אותותיהם גם בתחומים אחרים, בהתאם לשיקול דעתם של גורמים שונים. בתחום הפיננסי, ניתן לראות שחלק מהבנקים, בתי העסק, אתרי התיירות או המוסדות התרבותיים (בתי קולנוע, למשל) מאפשרים ללוחמי ליהנות משורה ארוכה של הטבות. בדרך זו יכול מי ששירת בתפקיד קרבי ויוצא לאזרחי לשפר את נקודת הפתיחה הכלכלית שלו, וכן – גם ליהנות במחירים סבירים פי כמה ביחס לאוכלוסיות אחרות.

תחום אחר בו יכולים הלוחמים והלוחמות לקבל תנאים מועדפים הוא תחום הלימודים. מלגות שמציעות מוסדות שונים לצורך לימודים אקדמיים מיועדות פעמים רבות ללוחמים משוחררים, או לכל הפחות מקנות להם עדיפות בקבלת המלגה. אפילו בתחום הדיור יכולים לוחמים לשפר את נקודת הפתיחה שלהם: דוגמא לכך היא בניין מגורים במערב ראשון לציון שהוקם לפני מספר שנים, שמאפשר להשכיר דירה במחיר אטרקטיבי רק למי ששירת בצבא בתור לוחם.

כל הזכויות שהוזכרו כאן יכולות לשפר את האטרקטיביות של התפקידים הצבאיים הקרביים יותר, מה שעשוי להגדיל את הביקוש להם. יחד עם זאת, צריך לזכור דבר אחד: רוב הלוחמים והלוחמות לא משרתים בתפקידים קרביים על מנת לקבל הטבות, בשירות או במהלכו, אלא פשוט כדי להגן על המדינה שהם כה אוהבים.

אז מה היה לנו בכתבה:
Picture of המרכז לעבודת החלומות בחו"ל
המרכז לעבודת החלומות בחו"ל

ברוכים הבאים למרכז לעבודת החלומות בחו"ל!
כאן מוצאים לכם את עבודת החלומות מעבר לים.

חברתנו היא סוכנות רבת שנים אשר מפעילה קשרים רציפים עם מאות מעסיקים ברחבי העולם!

אם אתם מחפשים עבודה בחו"ל, אתם צריכים את הידע הניסיון שלנו על מנת לא לבזבז זמן על מעסיקים שאינם שווים את זמנכם!
הצוות שלנו הוא מהטובים ביותר שניתן להציע העובדים שלנו נבחרים בקפידה כדי שאליכם יגיעו אנשי מקצוע איכותים וחייכנים!!