לימודים אקדמאיים/מקצועיים אחרי השחרור

scrollעבור מרבית הצעירים הישראלים, מגיע הרגע הזה אחרי השירות הצבאי: הרגע בו עליהם להחליט על כיוון מקצועי לחיים, כשנקודת ההתחלה היא בחירה של מסלול ומוסד לימודים.

למרות שניתן להחליף מסלולי לימודים, ולמרות שלא תמיד יש קשר ישיר בין המסלול האקדמי בו בוחרים למקצוע בו עוסקים בעתיד, ברור שמדובר באחת ההחלטות המשמעותיות והחשובות ביותר שיכול אדם לקבל בייחס לחיים שלו.

המבחן הפסיכומטרי

עבור צעירים המעוניינים ללמוד באוניברסיטה, או "סתם" לשפר את נקודת הפתיחה וסיכויי הקבלה שלהם, ביצוע הבחינה הפסיכומטרית הוא בגדר חובה. נכון, אפשר לעשות אותה גם קודם לכן, אפילו בתיכון, אך האמונה של רבים היא שלאחר השירות הצבאי הם יותר "בשלים" לכך, ויכולים להקדיש לכך את הזמן הדרוש (אסור לשכוח שלוח הזמנים מתפנה פלאים עם רגע החזרה לאזרחי). צריך לקחת בחשבון שתיתכן בהחלט "חלודה", אותה ניתן להסיר באמצעות תרגול, למידה סביב השעון והרשמה אל קורס הכנה.

רבים ימליצו לגשת לבחינה רק לאחר שנרשמים לקורס הכנה מקצועי, עם הישגים מוכחים של תלמידים לאורך השנים. נקודה מרכזית שצריך לזכור היא שחלק מהמוסדות האלה מאפשרים ללמוד על חשבון הפיקדון הצבאי, מה שמסייע ללא מעט משוחררים טריים להתמודד עם העלות הלא פשוטה של קורס ההכנה והבחינה עצמה.

בחירת מסלול הלימודים

הציון הפסיכומטרי, יחד עם ממוצע הבגרויות (כמובן שניתן לשפר או להשלים בגרויות לאחר השירות הצבאי), הם למעשה שיגדירו את האפשרויות האקדמיות העומדות עבור אותו אדם. בהתאם לכך, נדרש ממנו להחליט לא רק על מקצוע לימודים, אלא גם על מוסד לימודים. ברוב המקרים, ציון פסיכומטרי העומד בחתך הקבלה לשנתון מסוים היא דרישת חובה בדרך לקבלה המיוחלת לאוניברסיטה, גם אם יש מכללות שדורשות פסיכומטרי.

בחירת מקצוע הלימודים אינו דבר פשוט כלל וכלל. צריך למצוא תחום לימודים אליו ניתן להתקבל, שמתקשר בצורה זו או אחרת לכישורים או לתחומי העניין של הצעיר וגם כזה שמאפשר לפתוח דלתות שונות במישור התעסוקתי, לאחר סיום התואר. אחרי הכול, אנחנו לומדים לרוב בעיקר על מנת לעבוד לאחר מכן, ולא לשם ההשכלה והרחבת הידע הכללי (גם אם הם חשובים מאד, כמובן).

מקום מצוין להתחיל את הבירורים האלה, ניחשתם נכון, הוא רשת האינטרנט. כל מוסד לימודים שמכבד את עצמו מאפשר לקבל את כל המידע על כל מסלול לימודים – תנאי הקבלה, נושאי הלימוד, משך הלימודים ועוד – כשמידע כללי על עולם התעסוקה ומקצועות ספציפיים זמין בשלל מקומות אחרים ברשת.

האפשרות לקבל ייעוץ

כפי שרמזנו כבר יותר מפעם אחת, צעירים רבים מתלבטים לגבי מסלול הלימודים בו יבחרו: למעשה, השאלה "מה בדיוק מתאים לי?" עולה פעמים רבות בשנים אלה. כדי לבחור את מקצוע הלימודים, ולאחר מכן את מוסד הלימודים, אפשר לנסות ולחשוב מה מעניין את המשוחרר הטרי, ואילו כישורים הוא גילה במהלך הלימודים הקודמים או השירות הצבאי. אם המשוחרר מגדיר עצמו כאדם ריאלי בכל מאת האחוזים, למשל, ייתכן מאד שמקצועות ההנדסה והמחשבים השונים הם שמתאימים לו.

אפשרות נפוצה מאד בקרב משוחררים טריים היא לפנות לייעוץ והכוונה. יש מספיק גורמים שמבצעים זאת, כך שעל פי מבחנים פסיכוטכניים, ראיון אישי או נתונים אחרים של הצעיר הם ימליצו לו על מסלול לימודים. יש לציין שזהו שירות שמעניקה גם היחידה להכוונת חיילים משוחררים, אליה צעירים רבים פונים בלא מעט נושאים אחרים, כך שניתן ולעיתים אף מומלץ להיעזר גם בה. הסיוע שמעניקה היחידה ניתן ללא תשלום, גם אם צריך לקחת בחשבון שהוא נוטה להיות מקיף מעט פחות ביחס למוסדות המקצועיים שתוארו מעלה.

אז מה היה לנו בכתבה:
Picture of המרכז לעבודת החלומות בחו"ל
המרכז לעבודת החלומות בחו"ל

ברוכים הבאים למרכז לעבודת החלומות בחו"ל!
כאן מוצאים לכם את עבודת החלומות מעבר לים.

חברתנו היא סוכנות רבת שנים אשר מפעילה קשרים רציפים עם מאות מעסיקים ברחבי העולם!

אם אתם מחפשים עבודה בחו"ל, אתם צריכים את הידע הניסיון שלנו על מנת לא לבזבז זמן על מעסיקים שאינם שווים את זמנכם!
הצוות שלנו הוא מהטובים ביותר שניתן להציע העובדים שלנו נבחרים בקפידה כדי שאליכם יגיעו אנשי מקצוע איכותים וחייכנים!!